Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Fietspad tussen Wuustwezel en Maria ter Heide

Fietspad tussen Wuustwezel en Maria ter Heide
Lokaal @ Vlaams Belang

Dus!

Aanleg fietspad en rioleringsinfrastructuur tussen Withof en Eikendreef te Gooreind.

Aanvang voorzien op 14/5 2018
Kostprijs 3,7 miljoen euro.

Goed onthaald bij het publiek omdat de bewoners zelf ervaren dat het voor zowel de automobilist als voor de fietser een gevaarlijke baan is. gelet op het toenemende aantal kruisjes van verongelukte personen.

Tijdens de gehele duur van de werken wordt het zwaar verkeer boven 3,5 ton geweerd van de Bredabaan. Zij volgen een omleiding via Wuustwezel richting autostrade richting Antwerpen et vice versa.

Het gewone doorgaande dagelijkse verkeer onder 3,5 ton wordt wel toegestaan op hertekende rijvakken.

Fietsers kunnen tijdens de werken die overigens tot 2020 in 4 fases zullen worden uitgevoerd doorgang krijgen.

De eerste 3 weken van 14 mei tot 1 juni wordt alle doorgaand verkeer, buiten plaatselijk verkeer, geweerd om zware constructieve werken (ondergrondse doorsteek) te kunnen uitvoeren.

Het openbaar vervoer zal praktisch de gehele duur doorgang krijgen maar ook niet tijdens de eerste 3 weken.

Hoe het openbaar vervoer zal geregeld worden tijdens deze 3 weken is tot op vandaag een mysterie want De Lijn had geen afgevaardigde aanwezig (buiten mezelf) en de beheerder van de werken moest het antwoord schuldig blijven want er was met de lijn nog niet over gecommuniceerd volgens hen. De beheerder van de werken was suggestief genoeg in zijn woorden dat een goede verstaander kon begrijpen dat er vanuit De Lijn weinig animo aanwezig is.

Misschien kunnen zij de directie aansporen om hierover te communiceren hoe het openbaar vervoer, en dan denk ik vooral aan de schoolkinderen, zal geregeld worden.

Groetjes,

Luc Van der Schoepen