menu
Word Lid
onbewoonbaarverklaring van een woning te wuustwezel!

Geachte leden;

Deze informatie is tot bij ons geraakt, het gaat over een gezin in Wuustwezel met 10 kinderen. waarbij Wonen Vlaanderen het advies aan de gemeente heeft gegeven de woning onbewoonbaar te verklaren wegens meerdere ernstige gebreken, die een gevaar zou kunnen zijn voor het gezin.

Volgens de 38-jarige vrouw, wil of kan het OCMW haar niet helpen, haar man werkt en zou amper 1300 per maand verdienen, het gezin zit momenteel in schuldbemiddeling.

Bijkomend is de termijn al verstreken waarbij de burgemeester een beslissing moest nemen.

Pas op 22 december kunnen bovenstaande langskomen bij de burgemeester en word er een beslissing genomen.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze woning dan onbewoonbaar verklaard, want wij zien de burgemeester niet het risico nemen, dat het gezin in gevaar brengt.

Onderstaande is een copy/past van de brief van Wonen Vlaanderen Antwerpen, gericht aan de burgemeester;

" omdat het verzoek om de woning ongeschikt of onbewoonbaar te verklaren, dateert van 07/07/2022 had u in principe al voor 07/10/2022 een beslissing moeten nemen, intussen is die datum verstreken en de verzoeker, de bewoner en de houder v/h zakelijk recht kunnen dus nu al in beroep gaan tegen het uitblijven van een beslissing.

Omdat het een termijn van orde betreft, kan u zelf rechtsgeldig een beslissing nemen zolang geen beroep is ingediend.

Best dat u dat dan zo snel mogelijk tracht te doen, rekening houdend met een redelijke termijn voor het uitoefenen van de hoor plicht, stel ik voor, dat u uiterlijk voor 11/12 een beslissing neemt."

Pas op 22/12 kan het gezin op gesprek met de burgemeester.

Onze grootste zorg is, dat de woning uiteindelijk onbewoonbaar zal verklaard worden en ze geen hulp krijgen van het OCMW, dit gezin staat binnen enige tijd op straat.

Wij hebben reeds de media ingelicht en wij zullen het gezin kost wat het kost ook steunen en helpen aangezien dit niet door de beugel kan dat onze mensen in de kou blijven staan.

Update 31/03/2023

Deze familie heeft nog steeds niets van de gemeente nog van de vlaamseoverheid iets gehoord,

Na telefonische contact wist men in Brussel wel te melden dat het beroep is geweigert door de minister van huisvesting. Wij blijven natuurlijk dit op de voet volgen en doen er alles aan om tot een oplossing te komen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF